Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Kan een man bevallingspijn aan

Kan een man de bevallingspijn aan?

Kan een man de bevallingspijn aan?

Mannen komen er tijdens een bevalling eigenlijk maar gemakkelijk vanaf. Ze mogen toekijken hoe hun vrouw alle weeën ondergaat, openscheurt en een baby eruit perst. Maar mannen, kunnen zij die bevallingspijn zelf eigenlijk ook aan?

Natuurlijk is het super bijzonder om een kindje in je buik te dragen. Dit kan de man nooit ervaren. Maar als je kon kiezen: zou je de man dan opzadelen met de pijn of toch de bevalling zelf ondergaan? Het is in ieder geval nog niet mogelijk om jouw (mannelijke) wederhelft te laten bevallen. Máár wat wel kan: hem de pijn laten ervaren. Hierdoor krijgen we steeds een beter beeld of de man een bevalling aan zou kunnen.
De bevalling van Dennis & Valerio

"Ik weet niet of ik het nog aandurf om mijn vrouw zwanger te maken"

Proefkonijnen

Dennis en Valerio testten het een aantal jaren geleden al uit in het programma Proefkonijnen. Ze kregen elektrische schokken toegediend op hun buik, die de weeën van een bevalling simuleren. Het komt in de buurt van bevallingspijn, maar echt vergelijken kan je het natuurlijk nog niet aangezien het beperkt blijft tot alleen de weeën. Maar toch een prima manier om ons “sterke ras” eens te testen. Twee uur lang ondergingen Dennis en Valerio schokken door hun lichaam. Tenminste, dat was de bedoeling. Maar Valerio haakte af: “Ik word helemaal gek als ik denk dat dit twee uur gaat duren. Dit gaat gewoon niet in mijn hoofd erin”. Ja, mannen. Het wordt niet voor niks omschreven als de oerkracht van de vrouw.

Nieuwe visie van de mannen

Tegenwoordig wordt de bevallingspijn steeds vaker getest door mannen, wat hilarische filmpjes oplevert. In China, waar mannen doorgaans niet bij de bevalling zijn, zijn zelfs proeven geweest in een ziekenhuis om de mannen de pijn van de bevalling te laten ervaren en om te kijken of mannen een bevalling aan zouden kunnen. Stuk voor stuk bewezen zij niet om te kunnen gaan met de pijn en gaven ze op. Dat terwijl het hoogste niveau van de elektrische schokken nog niet was gebruikt, wat het meeste in de buurt komt van echte bevallingspijn. Het veranderde de visie van de mannen. “Aangezien alle vrouwen baby’s krijgen, zag ik bevallen als iets natuurlijks en vanzelfsprekends. Die mening heb ik nu teruggeschroefd”, aldus één van de vaders die de test onderging.

Dankbaarheid en respect

Wat erg opvallend is in de verschillende bevallingssimulatie video’s, is het enorme respect dat de mannen na afloop hebben voor hun vrouw en moeder. Ze beseffen des te meer dat een baby niet zomaar te wereld komt. “Dankjewel mama, voor alles wat je voor me gedaan hebt. En sorry voor wat ik je heb aangedaan”, zegt een nu dankbare proefpersoon. Ook Valerio is flink in schok van wat zwangere vrouwen moeten doorstaan: “Ik weet eigenlijk niet of ik het nog aandurf om mijn vrouw zwanger te maken.”

Kunnen mannen de bevallingspijn aan?

Tja, lastige vraag. Uit de video’s blijkt zeker van niet. En dat terwijl ze bij lange na niet bij de pijn komen van een echte bevalling. Maar aan de andere kant, wij vrouwen hebben niet echt een keuze tijdens de bevalling. Opgeven is geen optie. Je kan geen stopwoord gebruiken, zoals de mannen in de filmpjes. Die baby moet en zal er toch uitkomen! Bij de mannen in de video’s is dit natuurlijk niet het geval. Als zij geen keuze zouden hebben en de baby zouden móeten baren, zouden zij dan ook niet doorzetten en hun oerkracht laten zien? Kan jouw partner de bevallingspijn aan, wat denk jij?
Bevallen zonder pijn, het bestaat! En jij kan het! Lees er meer over!

Wil je lachen? Bekijk dan hoe deze mannen de weeën ervaren.