Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
hoe ga ik om met mijn zwangere vrouw

Hoe ga ik om met mijn zwangere vrouw?

Hoe ga ik om met mijn zwangere vrouw?

Een baby op komst: zo bijzonder! Jullie zijn dolgelukkig en zweven met jullie hoofd in de wolken. Soms dan, want die hormonen maken het vrij pittig. Hoe ga je om met je zwangere vrouw? Wij helpen je!

Je loopt op de toppen van je tenen om haar kalm te houden, maar helpt haar daardoor juist weer aan een uitbarsting. Je doet zo je best, maar kan op het moment vrij weinig goed doen in de ogen van jouw zwangere vrouw. Het ene moment is ze zo lief, straalt ze helemaal en kijkt ze je verliefd aan. Een paar seconden later verdwijnt haar lach en verschijnt een woedende blik. Uit het niets. Wat heb je nu weer gedaan? Eerlijk waar, een zwangere vrouw is gewoon niet te begrijpen. Het ligt niet aan jou, trek het je niet aan!

Do!

Geef haar genoeg eten!
Liefde gaat door de maag. Ook bij een zwangere vrouw. Onthoudt dat als een zwangere vrouw zegt dat ze honger heeft, ze ook écht honger heeft! Ze moet NU eten, niet over vijf minuten. Wil jij haar held zijn? Zorg dat je altijd iets lekkers voor je vrouwtje bij de hand hebt!
Deel jouw eten, maar blijf uit de buurt van haar eten!
Eten ligt héél gevoelig tijdens de zwangerschap. Tip: deel jouw eten met liefde, zeg zeker geen nee als ze jouw portie verder wil opeten en blijf vooral met je poten van haar eten (of spullen uit de voorraadkast) af! Nog maar twee blokjes chocolade in de kast? Doe het niet! Je wil niet dat ze er in een hongeraanval achter komt dat jíj háár laatste stukje chocolade hebt opgepeuzeld.
Geef haar gelijk!
Een zwangere vrouw weet altijd beter. Onthoud dat! Zeker als het gaat om de bevalling, over de zwangerschap of over baby gerelateerde onderwerpen. Wil ze graag thuis bevallen? Al wil jij nog zo graag in het ziekenhuis bevallen, geef haar gelijk. Het is haar lichaam en zij moet het zware werk doen. Hebben jullie ruzie om iets? Laat het gaan, de discussie wil je gewoon echt niet aangaan met een zwangere vrouw. Het heeft geen zin.
Zorg voor haar en wees lief!
Genoeg slaap, genoeg en op tijd eten, af en toe eens een lekkere massage. Het doet wonderen. Let een beetje op haar (maar niet te opvallend) en zorg dat ze zo weinig mogelijk stressmomenten krijgt. Een blije mama is veel leuker! Help haar dus met het huishouden, met de kinderkamer, klusjes in huis en af en toe een complimentje kan ook zeker geen kwaad (maar niét over haar buik)!
Wees geduldig en accepteer.. alles!
Grote borsten waar je niet aan mag zitten, yep. Seks? Nope! Een uur te laat komen, dat mag. Feestjes last minute afzeggen, ook dat kan gewoon. Huilbuien omdat de pindakaas op is? Deal with it! De afstandsbediening 20 keer per week kwijt? Geen probleem. Het huishouden, dat is voor jou. Want tja, je vrouw draagt al een baby voor je. Weet je hoe zwaar dat is? Kortom: bijt op je lip, blijf lachen en klaag niet! Het is maar voor een paar maandjes!
Poets je tanden vaker & douche voor het slapen gaan
Je zwangere vriendin kan nu beter ruiken dan ooit. Ook jouw geur is een stuk sterker. Het is niet onmogelijk dat ze je soms zelfs vindt stinken… Lees meer over hoe dit kan!
Toon interesse in de baby
Als jij je ook verdiept in de baby en de ontwikkelingen in haar buik, voelt het minder alsof ze er alleen voor staat. Ze vindt het fijn te merken dat jullie samen zwanger zijn. Ga samen naar de echo’s en ga af en toe dus eens rondneuzen op Google en verras haar met leuke weetjes. Heeft ze last van jeuk en weet ze niet waarom? Het is fijn als jij haar kan vertellen dat dit een veelvoorkomende zwangerschapskwaal is!

Don’t!

Bemoei je niet met haar eten!
Smaken verschillen. Maar wil je de vrede bewaren, dan laat haar vooral in haar waarde met de gekke combinaties die ze de laatste tijd eet. Augurk en chocolade, lekker joh. Ja hoor, dat haal je wel voor haar. Food is in deze periode heilig, dus maak haar en haar cravings niet belachelijk. Wordt het te ongezond voor de baby? Dan mag je uiteraard wel ingrijpen. Alleen maar zoetigheid, vettig eten, of verboden voer (rauwe vis, rauw vlees etc.), daar mag je natuurlijk wel iets van zeggen, ook al is het dan oorlog! Bekijk wat ze wel en niet mag eten!
Zeggen dat ze dikker wordt
Zeg absoluut niet dat ze dik geworden is, ook niet als ze het vraagt. Een ronder hoofd? Vetjes? Dikkere benen? “Nee hoor, schat. Ik zou niet weten waarom je dat denkt.” Ook al is ze dik, heeft ze bolle wangen gekregen en heeft ze een 10-dubbele onderkin. Zeg. Het. Niet. Heeft ze een schattig opgezwollen buikje? Je mag het denken, maar houd het alsjeblieft voor je! Het is voor je eigen veiligheid.
Grappig doen
Al ben je nog zo grappig, misschien kun je beter een tandje minderen de komende maanden. Want hoewel ze eerst altijd dubbel lag om je, waardeert ze je grapjes nu net wat minder. Het lijkt wel alsof de baby haar humor opeet. Een grapje kan heel gemakkelijk een woede-uitbarsting opwekken en verkeerd vallen. Dus denk goed na voordat je iets zegt, beter nog: maak gewoon geen grapjes meer. Dan zit je altijd goed.
Ze is niet van peperkoek!
Mannen hebben nog wel eens de neiging te beschermend te doen zodra ze erachter komen dat hun vrouw zwanger is. Ze mag helemaal niks meer tillen, de deur wordt voor haar geopend, er wordt constant gecheckt of ze wel genoeg eet.. Bemoei je er niet mee, oké? Laat haar met rust. Ze is niet van suiker en kan heus wel voor zichzelf zorgen.
Klaag niet!
Klaag niet over haar. Nooit! Zij is zwanger. Zij draagt een baby. Je weet niet hoe zij zich voelt, hoe zwaar zij het heeft. Dus: al het bovenstaande, houd je eraan. En met een grote, liefdevolle lach. Yep, nobody said it was easy, zoals Coldplay al zong. Succes! Kortom, ook voor de man is dit geen gemakkelijke periode. Gelukkig is het maar voor een paar maandjes. Even doorbijten dus. Lees alles over seks tijdens de zwangerschap.