Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dankzij echografie is het mogelijk om tijdens de zwangerschap te zien hoe je baby groeit en wanneer je bent uitgerekend. Of echo’s schadelijk zijn?

Echo’s en echografie in een notendop

Echo’s en echografie in een notendop

Echo's en echografie, niet meer weg te denken uit de medische wereld. En, niet uit ons leven! Want zonder echografie kunnen wij niet naar onze ongeboren baby’s kijken. Wij vertellen je alles over echo’s en echografie tijdens de zwangerschap. In een notendop, dat dan weer wel. 😉

Wat is echografie?

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven. Door deze geluidsgolven is het mogelijk om beelden te zien tijdens het maken van een echo. Wist je trouwens dat het geluid van de geluidsgolven zo hoog is dat het onhoorbaar is? Zelfs voor je baby in de buik. Verder is het niet pijnlijk of schadelijk. Jouw verloskundige of medisch specialist is dankzij echografie in staat om zowel de baby als de baarmoeder in beeld te brengen en je meer over je kindje te vertellen.

We hebben Babywatcher samen met een onafhankelijk, internationaal team van medisch experts ontwikkeld, specifiek voor ouders thuis. Zo kun je zelf geen instellingen aanpassen en is alles plug & play. Makkelijk en risicoloos. Hier heeft Prof. dr. Jan Nijhuis, vooraanstaand gynaecoloog van het Academisch ziekenhuis Maastricht, een grote bijdrage aan geleverd samen met de Katholieke Universiteit van Leuven.


Medische echo's tijdens de zwangerschap

Echo’s bij de verloskundige of medisch specialist hebben meestal een medisch doel, zoals het checken van de gezondheid van jou en het kindje. Een echo van je zwangere buik wordt om een aantal redenen gemaakt. Bijvoorbeeld om de kijken naar de ligging van de baby, de uitgerekende datum te bepalen of om te onderzoeken of het kindje gezond is. Tijdens de echo bespreekt de deskundige alles wat er op dat moment te bespreken valt over je kleintje.

Niet-medische echo: de pretecho

Kun je geen genoeg krijgen van het kijken naar je baby? Dan is het mogelijk een pretecho te laten maken. De naam zegt het al, deze is voor de lol en niet medisch noodzakelijk. Je hebt een pretecho die je door een verloskundige laat maken, en je hebt de Babywatcher. Met de Babywatcher maak je thuis zelf je eigen pretecho’s. Je kunt de baby waar én wanneer je maar wilt zien, op elk moment van de dag. En natuurlijk met wie je maar wilt. De Babywatcher is een pretecho die is ontwikkeld om jou meer momenten te geven met je kindje en het geluk te delen. De Babywatcher heeft geen meetfuncties en kan niet gebruikt worden voor medische doeleinden. Er zit ook verschil in resolutie tussen een echo in het ziekenhuis en de Babywatcher. Het is ontwikkeld ter aanvulling op een zwangerschap, niet ter vervanging van een medisch specialist. Blijf dus zeker je medisch specialist bezoeken.
Nog meer informatie over echo’s en echografie? Wil je ook zo graag je kleintje ontmoeten? Met de Babywatcher kun je naar jouw baby kijken!

Zie je baby waar en wanneer je maar wilt.

Volg de ontwikkeling van je baby en mis nooit iets.

Deel een bijzonder moment en maak blijvende herinneringen met familie en geliefden.