Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Maschio o femmina? Ecco le posizioni che influiscono sul sesso del bambino

Doggystyle een jongen; missionaris een meisje?

Doggystyle een jongen; missionaris een meisje?

Roze of blauwe muisjes? Dat is voor alle papa’s en mama’s spannend. Hoewel het voornamelijk om toeval gaat, heb je meer invloed op het geslacht van je kleine dan je denkt. Dat is wat verschillende artsen beweren althans. De geslachtsbepaling draait om de chromosomen. Een jongentje is de combinatie X en Y. Een meisje heeft twee keer het X-chromosoom. De combinatie wordt bepaald door de snelheid en grootte van spermacellen. Y-chromosomen zijn kleiner, maar sneller. X-chromosomen zijn groter en hierdoor langzamer. Zit het eitje al in de eileider, dan zal de snelste zwemmer (Y-chromosoom) waarschijnlijk als eerste aankomen. De combinatie wordt XY, dus een jongetje! Heb je de seks echter minder goed getimed met de eisprong en valt er dus niks te bevruchten, dan zal het snelle Y-chromosoom weer afsterven. Het langzame X-chromosoom kan zomaar eens wél op het juiste moment aankomen en alsnog het eitje bevruchten. XX is het resultaat. Een meisje dus! Maar hoe kun je hier invloed op uitoefenen?

Een stoere jongen, please!

Even volhouden. Vier of vijf dagen geen seks, maar pas weer op de dag van de eisprong zelf. Dit is wat verschillende artsen adviseren als jij dolgraag een jongetje wil. Blijf de 12 uur die na de seks volgen ook nog even van elkaar af, waardoor het sperma weer een boost krijgt. Tevens schijnt de positie tijdens het vrijen invloed te hebben op het geslacht. Hoe dieper, hoe sneller het eitje bevrucht zal raken. Ga jij dus voor doggystyle, dan kan het zaadje er vliegensvlug bijzijn vanwege de diepe stoten. Met als resultaat: een jongetje! Klinkt simpel hè! Was het dat maar…

Een lief meisje, please!

Een klein schattig meisje, in een lief jurkje met twee korte vlechtjes en rode strikjes in het haar. Wie wil nou niet zo’n engeltje? Volgens artsen is het echter lastiger om het geslacht van een meisje proberen te sturen en is er meer geduld voor nodig. Er worden dan ook meer jongens (52%) dan meisjes (48%) geboren. Zoals je al weet is het X-chromosoom langzamer. Wil jij dus dat dit zaadje wint van het Y-chromosoom? Spaar dan eerst je X-chromosomen op door een paar dagen geen seks te hebben. Vrij vervolgens een dag of twee vóór de eisprong, zodat het zaadje de tijd krijgt om rustig te zwemmen.

Timing én eten

Genoeg seks-praat. Want dat niet alleen kan invloed uitoefenen op het geslacht. Al eens gehoord van een genderconsulent? Deze helpt je op een natuurlijke manier het geslacht van de baby te bepalen. Heb jij dus al drie stoere zoons gekregen en wil jij deze keer toch echt een braaf meisje? Dan kan de genderconsulent jou helpen door bijvoorbeeld een bepaald dieet aan te raden. Eet je vooral veel zoutarm, calcium- en magnesiumrijk voedsel, dan neemt de kans op een meisje toe. Dat gecombineerd met het goed timen van een vrijpartij, zou leiden tot een betrouwbaarheidspercentage van 85% tot 96%, blijkt uit onderzoek van Drs. A. Noorlander. Niet niks dus! Eerlijk is eerlijk, zwanger raken kan al lastig genoeg zijn en kan een poos duren. En een jongetje of meisje? Het is toch beiden het mooiste nieuws dat je kan krijgen! Wil jij weten wanneer je ovulatie plaatsvindt? Lees dan meer over De Meest Vruchtbare Dagen van een Vrouw.