Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dagboek van een zwangere: week 29

Dagboek van een zwangere: week 29

Dagboek van een zwangere: week 29

Hét meestgegeven advies tijdens een zwangerschap is zonder twijfel rust. Met of zonder kwaaltjes is het al belangrijk om te rusten en je grenzen te respecteren, maar door mijn bekkeninstabiliteit heb ik hier nog veel meer aan moeten toegeven. En deze week was voor mij toch wel het bewijs dat het geen ongegrond advies is. Ik had namelijk vakantie en moest even helemaal niks.

Doordat er nog geen kleine frummeltjes van ons op de wereld rondlopen, heb ik tijdens de vakantie echt kunnen doen én vooral kunnen laten wat ik maar wilde. Het resultaat merkte ik direct, ik was minder uitgeput en de bekkenpijn was vaak minder extreem als bij een werkdag. Hierdoor heb ik nu eindelijk de knoop doorgehakt over mijn zwangerschapsverlof; met 35 weken zal ik met verlof gaan om nog even mijn rust te nemen en te genieten voor ze er is.

Natuurlijk heb ik ook mindere dagen gehad, die horen er helaas toch bij. Zo heb ik een nieuw kwaaltje waarbij het in mijn bekken kan ‘schieten’ en ik vanaf dat moment nauwelijks meer kan lopen. Ook langer zitten is voor mijn stuitje onmogelijk, wat het lastiger maakt om activiteiten buiten de deur te hebben. Toch merk ik dat ik het mentaal beter kan hebben, want: derde trimester. We’re almost there.

Ik kan deze weekblog ook niet voorbij laten gaan, zonder wat ongevraagd advies te geven. Voor iedereen die bekkenproblemen heeft, pijn aan het stuitje of gewoon zwanger is en wat ontspanning kan gebruiken: zoek een zwembad op. Het water zorgt ervoor dat je zwangere lichaam veel lichter is en verlicht pijnen, het is op het moment echt een wondermiddel. Ik ga zelf naar het zwangerschapszwemmen, waarbij je ongeveer 40 minuten oefeningen in het water doet en 20 minuten lekker dobbert en kletst met andere zwangeren. Dit zorgt er ook nog eens voor dat ik nog íets aan mijn conditie kan doen en na het zwemmen voel ik mezelf altijd beter.

Een andere heerlijke optie die ik deze vakantie heb geprobeerd met mijn man, is het opzoeken van een wellness. Check wel even de regels over het bezoeken van sauna’s en warmere baden, ik ga zelf alleen nog maar in de de zwembaden. Maar dit is echt nog eens ontspannen x10. Wij gaan naar Carolus in Aken, waar je een ticket voor alleen het zwemmen kunt kopen. Hier blijven we dan een 3,5 uur en je komt als een nieuwer mens weer eruit. Deze week schoot het extreem in mijn bekken bij het lopen in de parkeergarage naar het zwembad, maar het water verlichtte direct de pijn. Echte aanrader dus!

Komende week gaan we dus ook iets leuks doen waar ik ontzettend naar uitkijk: een zwangerschapscursus. We zullen twee keer drie uurtjes een cursus hebben in een kleine groep van een verloskundige en een gynaecoloog. Voor mij persoonlijk - en vooral voor mijn man - is het belangrijk dat deze cursus praktisch is en niet al te zweverig, dat zou geen goede match zijn.

Daarbij willen we ons geboorteplan schrijven op basis van deze cursus en kunnen we dus nog wel wat informatie gebruiken. Een ‘to be continued’ dus. See you next week!

Lees hier Dagboek van een zwangere: week 30