Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dagboek van een zwangere: week 17

Dagboek van een zwangere: week 17

Dagboek van een zwangere: week 17

Lief dagboek,

Yes, het geslacht is bekend… *tromgeroffel*. We worden ouders van een meisje. Tegen al mijn verwachtingen in, want ik was ervan overtuigd dat het een jongetje zou worden. De verrassing was daardoor nog groter, bij ons en alle ‘toeschouwers’. Van te voren hadden we namelijk een dresscode gecommuniceerd. Was je team meisje dan kwam je lekker klassiek in het roze - en dan snap je ‘m zeker wel: team jongetje in het blauw. Volgens mij waren er van de 34 mensen slechts 6 mensen in het roze, 28 mensen kwamen in het blauw.

Meteen kwamen de verhalen over vriendinnen bij wie het geslacht fout was gezien en hoe hele kinderkamers in de verkeerde kleur waren gemaakt. ‘Weet je wel heel zeker dat de echoscopist het goed heeft gezien’? Zie je maar hoe overtuigd mensen kunnen zijn van hun eigen gevoel. We gaan toch maar van dat meisje uit nu, de jurkjes zijn zelfs al uitgebreid gekocht deze week.

Maar goed, laten we beginnen bij het begin. Ik zal proberen alle leuke tips & tricks te geven :-) Oorspronkelijk wilden we heel graag een rookkanon, waarbij er een roze of blauwe kleur zou ontstaan. Helaas is dit niet meer toegestaan in de Nederlandse wetgeving (iets met het vuurwerkverbod) en moesten we dus op zoek gaan naar een andere mogelijkheid. Een poederkanon lijkt het meeste op een rookkanon, maar moet voor het mooiste resultaat zelf gevuld worden. Daardoor viel ook deze af, waardoor we uitkwamen bij de klassieke ballon die gevuld werd met kleine - in ons geval roze - heliumballonnetjes en confetti.

Gender reveal taart, dagboek zwangere week 17

Ook qua versieringen gingen we heel klassiek in het roze en blauw los. Roze en blauwe ballonnen, vlaggetjeslijnen, tafelkleden, bekers, backdrops, servetjes - we gingen er voor. Ook stond er een giga knuffel die aan het armpje drie touwtjes met heliumballonnen had in het roze en blauw en witte BABY blokken gevuld met ballonnen. Gekocht bij de lokale ballonnen winkel, Hema, Action en Bol. Ook de taart was fabulous, gemaakt door @goedenzoet. Naast taart en cupcakes hadden we aardbeien met roze en blauwe chocolade.

Nadat het nieuws wat was ingezakt was het dan zover: het shoppen kon de dag erna beginnen. Leuke jurkjes, maillotjes, pakjes, glittertruitjes en fantastische leopard schoentjes zijn al gekocht. Mijn gevoel zegt zo dat ik de komende weken nog wel even los ga, dus ik zal jullie in de volgende week een shoplog geven met de leukste items en merken - alsof ik een echte ‘momfluencer’ ben.

Lees hier Dagboek van een zwangere: week 18