Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Mia moglie in cinta…. ?

8 tips voor seks na de bevalling

8 tips voor seks na de bevalling

8 tips voor de eerste keer seks na de bevalling

Ben je nog niet lang geleden bevallen van je baby? Het kan even duren voordat je weer zin hebt in seks. Ook kan het best weer even spannend zijn. Wij hebben 8 tips voor de eerste keer seks na de bevalling!

Seks na de bevalling kan best weer even spannend zijn. Er is een hoop gebeurd in je lichaam, dus je weet niet precies hoe seks nu zal aanvoelen. Doet het pijn? Voel je er wel iets van? Het kan ervoor zorgen dat je even helemaal geen zin meer hebt in seks. Dat is heel normaal. Je leest er hier alles over!
  • Wacht minimaal zes weken. Zolang duurt het tot je baarmoedermond weer gesloten is. Ga je er eerder in, dan kunnen er bacteriën inkomen die ontstekingen veroorzaken. Dat wil je niet.
  • Laat de wonden helen. Heb je hechtingen of andere wonden? Zorg dat deze 100% genezen zijn en dat je geen pijn meer hebt. Hoelang dit duurt, verschilt per lichaam.
  • Pijn is niet fijn. Zeker niet na een zwangerschap. Voel je ergens pijn, stop direct en geef je lichaam wat meer tijd.
  • Ga optijd weer aan de anticonceptie. Je bent vrijwel meteen weer vruchtbaar en opnieuw in een zwangerschap rollen is waarschijnlijk niet wat je wil.
  • Neem de tijd! Voorspel is nu nog belangrijker dan normaal, aangezien je na een zwangerschap last kan hebben van een drogere vagina door de hormoonveranderingen.
  • Plan de avond. Zin kun je maken. Samen oesters eten, sushi eten, chocolade fondue, een rood wijntje erbij, de kaarsjes aan en een romantisch muziekje op. Zorg voor een heerlijke sfeer en lekker eten. Dan komt je libido waarschijnlijk vanzelf weer op gang.
  • Praat met je partner. Seks hoort leuk te zijn, hoort geen pijn te doen en geen nare gevoelens op te roepen. Praat met je partner over hoe je je voelt en over de verwachtingen van weer de eerste keer seks.
  • Wees intiem samen. Niet alleen seks is belangrijk, er zijn ook genoeg andere manieren om samen intiem te zijn. Elkaar masseren, knuffelen, zoenen… Hier kunnen jullie het ook even bij laten tot je wel klaar bent voor die eerste keer!
Geen zin in seks tijdens je zwangerschap? Ook dat is heel normaal. Lees alles over seks als je zwanger bent