Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
6 onzekerheden ouders

6 onzekerheden van ouders

6 onzekerheden van ouders

De 6 grootste onzekerheden van ouders

Denk maar niet dat je zorgen afnemen na de zwangerschap, zodra je mama of papa bent geworden. Je bent natuurlijk super blij met jouw kindje, maar er blijven bepaalde gedachten door jouw hoofd spoken. De 6 grootste onzekerheden en zorgen van ouders:

Doe ik het goed?

Er zijn geen vaste regels of handleidingen. Ieder kind, elke papa, elke mama, is anders. Voor iedereen werkt een andere aanpak. Je gunt je kind het allerbeste. Wilt hem beschermen en alles goed doen. Maar dat is juist zo lastig. Je weet niet hoe en je weet niet welke aanpak het beste is. Geloof ons, dit is een onzekerheid van élke ouder.

Het kwijtraken van je kindje

Wat als je 1 seconde niet oplet, en je kindje is ineens verdwenen? Weggelopen, of misschien wel meegenomen. Is dit niet één van de grootste angsten van alle ouders?

Ongelukjes

Vallen en opstaan. Het hoort erbij. Maar wat als je kindje ongelukkig valt? Van de trap bijvoorbeeld, of met zijn hoofdje tegen de punt van de tafel? Of wat als hij in het water springt als je even niet oplet? Soms spookt dit beeld door je hoofd. Je kan er ook niks aan doen.

Geldzorgen

Een gezin hebben kost geld. Je zal moeten sparen en genoeg geld opzij moeten zetten. Een financiële tegenslag kan je van slag brengen. Het gaat nu niet meer alleen om jou, maar ook om je baby! Kun je jouw kindje genoeg bieden met het inkomen dat je nu hebt? Onthoud: een kindje heeft liefde nodig, materialen zijn minder belangrijk.

Mijn kind wordt niet leuk

Wat als je kind een grote pestkop wordt als hij groot is, of egoïstisch, of agressief gedrag gaat vertonen? Wat als hij een persoon wordt die niet geliefd is en geen vriendjes heeft? Oké, je kan het je eigenlijk bijna niet voorstellen als je hem zo ziet. Maar soms gaat het toch stiekem door je hoofd.

Geen speciale band

Het is niet zo vanzelfsprekend dat je meteen díe speciale band hebt met je baby. Soms zit je niet direct op die roze wolk en loopt je hart niet meteen over van liefde. Het kan zijn dat je even moet wennen. Je zit (nog) vol hormonen en je wereld is op z'n kop gezet. Door genoeg te knuffelen, samen te voederen en slapen, zul je uiteindelijk op je eigen manier een speciale band met je kind opbouwen. Andersom heeft jouw baby dat gevoel allang door het herkennen van je stem, hartslag en lichaamsgeur. Maak je geen zorgen, het komt vanzelf goed! Iedereen pakt het anders aan, het ouderschap. Wat bij de een werkt, werkt niet per se bij de ander. En jouw kindje houdt echt wel van je, maak je daar geen zorgen over! Alleen al het feit dat jij je soms onzeker voelt, maakt jou al een goede ouder! Dus ga zo door! Je baby laten uithuilen of troosten, wat doe jij?