Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Schwanger_Babywatcher

5 dingen waar je niet zonder kan tijdens een zwangerschap

5 dingen waar je niet zonder kan tijdens een zwangerschap

Je kijkt met plezier uit naar de blijde komst van jouw nieuwe wondertje, maar daar gaat een hoop werk aan vooraf. Tijdens de zwangerschap kun je tal van ongemakken en stress ervaren: daar wil je zo min mogelijk last van hebben! Deze essentials die je tijdens de zwangerschap gebruikt maken alles wat makkelijker en comfortabeler.

Comfortabele zwangerschapskleding

Naarmate tijd verstrijkt, groeit de baby bump mee. De een zal het wat eerder ervaren dan een ander, maar vroeg of laat wil die knoop van je broek niet meer dicht. Met comfortabele zwangerschapskleding zit je een stuk beter in je vel. Positie broeken en shirts zijn algemeen bekend, maar heb je wel eens gedacht aan zwemkleding en ondergoed? Ook als je de zwangerschap in de koude maanden doorloopt, kan een positie badpak of bikini erg fijn zijn om lekker te zwemmen. Er zijn speciale zwangerschapszwemlessen, dus is er genoeg mogelijkheid om tijdens de trimesters jouw speciale badkleding nuttig te maken! Let bij het kopen van speciaal ondergoed niet alleen op de maat, maar ook op de stof. Katoenen ondergoed helpt bijvoorbeeld om de kans op infecties te verkleinen. Je wilt natuurlijk een stofje kiezen dat niet gaat schuren of irriteren, maar juist zo lekker mogelijk zit.

Voel je je onzeker in jouw zwangerschap? Het hartje zien kloppen, stelt altijd weer gerust!

Maak zelf thuis echo’s

Zwangerschapskussen

Tijdens je zwangerschap is het aan te raden om alle rust te pakken die je nodig hebt, vooral nu dat nog op je gemak kan. Een flinke baby bump kan het lastig maken om een fijne ligpositie te vinden. Een zwangerschapskussen is dan je redding! Je kunt dit type kussen met een gerust hart stabiel op je zij en in andere houdingen liggen.

Verzorging van je huid

Alle hormonen die bij een zwangerschap komen kijken, kunnen veel invloed hebben op de toestand van je huid. Belangrijk is om er in ieder geval voor te zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft, ook als je een vet huidtype hebt. Een vette huid kan namelijk een teken van het lichaam zijn dat het wel wat meer vocht kan gebruiken. Zorg dus voor een fijne bodylotion- of olie, waarvan de werking bij jouw huidtype past. Dat geldt ook voor een striae crème of -olie. Of je tijdens je zwangerschap striae krijgt, is genetisch bepaald en dus een kwestie van pech of geluk. Hoewel een striae crème striemen niet voorkomt, ondersteun je met een fijn middeltje wel het herstel van de huid.

Apps voor je zwangerschap

Van een zwangerschaps dagboek bijhouden tot lijstjes voor babykamer essentials maken en nog veel meer: als je niet uitkijkt, stapelt het zich al snel op tot boekwerken. Het praktische doel van overzicht schiet je dan zo voorbij. Gelukkig zijn er allerlei handige apps voor tijdens je zwangerschap, waarmee je alles in een handomdraai bijhoudt. Zo maak je in de Prenatal app lijstjes voor benodigdheden, houd je een dagboekje bij in Zwangerschap+ en houd je de voortgang bij met Zwangerschapsmeter. Er zijn nog veel meer fijne applicaties, dus kijk goed rond in de App store of Google Play.

Je eigen echo maken

Je kleine voor het eerst op beeld zien is een van de meest wonderbaarlijke momenten tijdens de zwangerschap. Wist je dat je ook thuis je eigen echo’s kunt maken? Met de Babywatcher bekijk je de baby op je gemak in eigen huis. Dit echo apparaat voor thuisgebruik huur je voor een bepaalde periode die je vooraf kiest. Je bekijkt de beelden met of zonder echoscopist en kan het meekijkende gezelschap dus klein houden, of juist een leuke babyshower met live beelden van de baby organiseren. Wanneer de dag om te babywatchen is aangebroken, hoef je nergens aan te denken: de Babywatcher, scan-gel en zelfs een laptop worden verzorgd. Het werkt ongeveer als een normale echo, maar om er zeker van te zijn dat niets je ontgaat worden ook handige instructies meegeleverd. Geniet van de bijzondere beelden van jouw eigen kindje!

Zwanger? Hij voelt zich betrokken en jij voelt je begrepen. Ontdek de Babywatcher.

Maak zelf thuis echo’s

Goede voorbereiding is het halve werk

Het brengt erg veel rust om alles op tijd voor te bereiden op de komst van het nieuwe wondertje. Geniet van je zwangerschap en haal bepaalde items zoals het heerlijkste bedje, de beste babyfoon en een startvoorraad luiers op tijd in huis. Met de eerder genoemde apps houd je alles op je gemak bij en kijk je zonder stress uit naar dé speciale dag. Zwangerschapscadeaus die écht leuk zijn om te krijgen!