Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
13x de meest hilarische films en series over zwangerschap en baby’s

13x de meest hilarische films en series over zwangerschap en baby’s

13x de meest hilarische films en series over zwangerschap en baby’s

Als mommy to be...

ben je het liefst zo veel mogelijk bezig met zwangerschap en baby’s. Je kunt er maar geen.genoeg.van.krijgen. Je hebt al 1000 keer aan je beste vriendin aangeboden om te babysitten op haar kleine spruit, je struint de hele dag webshops af met spullen voor die kleine en je partner wordt langzaamaan een beetje gek van jouw zoete en dromerige gesprekken over jullie baby die voorlopig nog in jouw buik aan het genieten is. Laten we eerlijk zijn, die zwangerschapshormonen spelen een grote rol hierin. Al die extra emoties. Dat is niet gek natuurlijk, aangezien het hier gaat om jouw levenswerk. Je bent trots op dat kleine wezentje dat jij hebt gemaakt en dat momenteel nog groeit in jóuw buik.

Ik heb de perfecte oplossing voor die momenten waarop je partner zich liever terugtrekt en met vrienden over voetbal praat, maar jij behoefte hebt om bezig te zijn met zwangerschap: films en series over zwangerschap! Daarnaast is dit de ideale bezigheid voor mommies to be met een laag energiepeil en de bijbehorende bags under their eyes (lees: Chanel bags). Zwijmel weg bij romcoms over zwangerschap en baby’s en dompel je helemaal onder in de roze (en mogelijk ook blauwe) wereld van zwangerschap. Pak je favo zwangerschaps-snacks erbij en chillen maar!

 1. What To Expect When You’re Expecting (2012)

Dit blijft absoluut mijn fave. Verwacht de nodige dosis humor, en een geweldige combinatie van acteurs en actrices. JLo en Cameron Diaz included. In deze film maak je kennis met vijf koppels, die op de meest humoristische wijze laten zien dat een zwangerschap en het krijgen van een kleine vol verrassingen zit en zeker niet altijd loopt zoals verwacht.

 1. Bridget Jones’s Baby (2016)

Bridget Jones en een baby? Als je het mij vraagt niet de perfecte combinatie. En dat maakt deze film net zo hilarisch. Kijk toe hoe de stuntelige en chaotische Bridget Jones er op 43-jarige leeftijd achter komt dat ze in verwachting is. Helemaal Bridget Jones-like, weet ze niet wie de vader is. Meer ga ik niet verklappen.

 1. Knocked Up (2007)

Deze vermakelijke film draait om het verhaal van de ambitieuze journaliste Alison, die enorm in shock is wanneer ze zwanger blijkt te zijn van haar luie onenightstand, Ben. Alison ziet het niet bepaald zitten om als alleenstaande moeder door het leven te gaan. Daarom maakt ze de keuze om Ben beter te leren kennen. Maar staat Ben ervoor open om zijn vaderrol op zich te nemen?

 1. Friends (serie; seizoen 8)

Alle Friends lovers weten dit natuurlijk al, maar voor degenen die Friends gek genoeg nog niet gezien hebben: in seizoen 8 van deze serie speelt zwangerschap een grote rol. Rachel (Jennifer Aniston) verwacht namelijk een kindje en bevalt tevens in dit seizoen. Dit wordt uiteraard met de nodige dosis humor gebracht, zoals we gewend zijn van Friends.

 1. Love, Rosie (2014)

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en dat laat deze film perfect zien. De hoofdrolspelers Rosie en Alex zijn hun hele leven al beste vrienden, en dromen ervan om hun spullen te pakken en naar Amerika te vertrekken. Deze droom wordt helaas geen werkelijkheid voor Rosie, die zwanger blijkt te zijn na een onenightstand. Alex, daarentegen, vertrekt wel naar Amerika voor zijn studie. Maar is het mogelijk om de hechte vriendschap te behouden met zo’n afstand tussen de twee vrienden?

 1. The Letdown (serie)

Moeder van een pasgeborene, echt een droom, toch? Right...Kersverse moeder Audrey ervaart haar struggles om positief te staan in het moederschap: vermoeidheid, sociale isolatie en perfectie weten haar te overmeesteren. Jeremy, haar echtgenoot, probeert te helpen, maar heeft ook zo zijn struggles met de baby. Audrey’s moeder is nogal egoïstisch en Jeremy’s ouders weten de situatie ook niet te verbeteren. We zeggen gedag tegen perfectie, en hallo tegen imperfectie.

 1. Life As We Know It (2010)

Ook deze film laat maar weer eens zien dat het leven niet altijd loopt zoals verwacht (of gepland). In deze film krijgen Holly en Eric te horen dat hun beste vrienden om het leven gekomen zijn door een ongeluk. Alsof het rouwproces al niet zwaar genoeg was, krijgen ze met de volgende shock te maken: het geadopteerde kind van hun beste vrienden is vanaf dat moment hun verantwoordelijkheid. Slagen de o zo verschillende Holly en Eric erin om hier een succes van te maken?

 1. Jane the Virgin (serie)

Deze kon natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Grote kans dat je deze telenovela al gezien hebt, maar zo niet: ga hem nu direct bingewatchen! In deze telenovela wordt het leven van Jane behoorlijk op zijn kop gezet wanneer Jane per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt tijdens een controle bij de dokter. De biologische vader blijkt de eigenaar te zijn van het hotel waar Jane werkzaam is, en sterker nog, hij is getrouwd. De vraag is natuurlijk: kiest Jane ervoor om de baby te houden of niet?

 1. Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn (2020)

In deze film speelt onze eigen Barbara Sloesen de hoofdrol. Ik hou van haar humor. En ook niet onbelangrijk om te vermelden: Jan Kooijman speelt in deze film. In deze film krijg je te zie hoe Iris als kersverse moeder een behoorlijke klap te verwerken krijgt wanneer haar vriend Pieter bekent dat hij een andere liefde heeft en de baby nooit heeft gewild. Door zelfmedelijden en alcohol komen de succesvolle baan in de televisiewereld én het sociale leven van Iris op het spel te staan. Maar, weet Iris deze chaos weer te boven te komen?

 1. The Back-up Plan (2010)

Yes, we mogen weer even genieten van JLo op het filmdoek. In deze film neemt ze de rol op zich van Zoe die geen zin meer heeft om op Mr. Right te wachten om moeder te worden, dus besluit ze het lot in eigen handen te nemen. Zoe raakt zwanger van een tweeling, ook weer door kunstmatige inseminatie. Laat het nou net zo zijn dat Zoe op die dag een man ontmoet, die Mr. Right lijkt te zijn. Om hem niet af te schrikken, maakt ze de keuze om haar zwangerschap (vooralsnog) te verzwijgen.

 1. Baby Mama (2008)

Wat als jouw eigen kansen om zwanger te raken maar klein zijn? Dit is de situatie van Kate, die zelf maar al te graag een kindje zou willen hebben. Vanwege de statistieken die niet in haar voordeel zijn, start ze de zoektocht naar een draagmoeder. Uiteindelijk vindt ze Angie, maar het blijkt nog een enorme klus om haar klaar te maken voor het moederschap. Zal deze uitdaging slagen? Humor met een hoofdletter H.

 1. Nine Months (1995)

We verwelkomen de legendary Hugh Grant, die de rol van Samuel op zich neemt in deze comedy. Samuel lijkt het perfecte leven te leiden, tot hij erachter komt dat zijn vriendin Rebecca in verwachting is. Hij zit niet op een baby te wachten, maar Rebecca wilt de baby maar al te graag verwelkomen, ook al moet ze dat alleen doen. Een ruzie tussen de twee biedt Samuel inzicht: hij beseft zich dat hij niet zonder Rebecca kan, wat betekent dat hij zal moeten veranderen. Absoluut een golden oldie!

 1. Junior (1994)

Waarschuwing: voor deze film is het nodig om je gezond verstand op nul te zetten. In deze film werken Alex en Larry namelijk aan een nieuw medicijn om de kans op een miskraam te verkleinen. Een tegenslag volgt, aangezien de financiering voor het onderzoek wordt stopgezet en het uitvoeren van experimenten op mensen niet meer toegestaan is. Alex en Larry blijken creatief te zijn, aangezien ze het nieuwe medicijn proberen te testen door Alex zwanger te maken (ja, echt). Tegen verwachtingen in ontwikkelt Alex een hechte band met de baby in zijn buik. Een film vol wonderen.