Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Papà scettico si innamora di Babywatcher

Sceptische papa raakt verliefd op de Babywatcher

Sceptische papa raakt verliefd op de Babywatcher

Tim is een echte man.

Bij echosessies staat hij altijd wat mee te knikken. Hij denkt een rechterschouder te zien, maar hoort dat het het linker vingerkootje is. Een pretecho thuis maken, klinkt leuk! Maar hij is flink sceptisch. Want kan je dat überhaupt zelf? Tim vertelt over zijn Babywatcher ervaring. Daar was ze, mijn minimeisje, mijn toekomstige beste vriendin. En samen met haar broer het mooiste wat ik ooit voor elkaar ga krijgen op deze wereld en dat kon ik nu gewoon zien op mijn eigen bank. Terwijl ik in de keuken stond hoorde ik ineens Nicole enthousiast roepen: “Schat! Hoe gaaf, we mogen een Babywatcher testen. Super tof!” Automatisch hoorde ik mezelf ineens de woorden ‘wauw’ en ‘super gaaf’ roepen. Echter bedacht ik mij twee seconden later dat ik geen flauw idee had wat ze bedoelde met een Babywatcher, maar ik heb geleerd dat je tijdens de zwangerschap van je vrouw zoveel mogelijk mee moet gaan in haar emoties. Ik geloof dat Nicole mij aanvoelde want ineens vroeg ze met verbaasde ondertoon of ik wel wist wat het was. Twijfelend en aarzelend riep ik dat ik geen flauw idee had, maar dat ik het vooral voor haar zo gaaf vond. Ik hoorde haar lachen terwijl ze mij eigenlijk heel simpel uitlegde dat het een echoapparaat was voor thuis.

Een echoapparaat voor thuis?

Een echoapparaat voor thuis bedacht ik me, werkt dat überhaupt wel en kan ik daar zelf wel wat mee? Ik moet jullie namelijk eerlijk bekennen dat ik zo’n vader ben die zelfs bij de meest uitgebreide echosessies van de grootste specialisten altijd maar dom staat mee te knikken en dat ook ik inderdaad haar linker vingerkootje zag, terwijl ik eigenlijk dacht dat we naar haar rechterschouder stonden te kijken. Ik was dus van tevoren wat sceptisch, maar moet bekennen dat het idee dat wij thuis naar onze kleine meid konden kijken, mij ontzettend gaaf leek. Enigszins verblijd met die gedachte ben ik verder gaan koken en was ik het eigenlijk al snel weer vergeten. Totdat een paar dagen later ineens een pakket op tafel lag en er een grote gele koffer tevoorschijn kwam. Ik vroeg aan Nicole wat ze nu in hemelsnaam weer besteld had. “Nee schat, dit is die Babywatcher die wij mogen testen,” zei ze enthousiast. Ik had zelf eigenlijk verwacht dat dit door een gigantische vrachtwagen geleverd zou worden en dat het de helft van onze woonkamer zou innemen maar het tegendeel bleek waar. De Babywatcher komt in een prachtig geordende koffer, waarvan je jaloers bent dat de mensen achter dit concept het zo netjes kunnen inpakken.

Ook voor niet-zo-technische vrouwen

Maar ik zou niet de man zijn die ik ben, als ik al meteen verkocht was. Dat past niet bij me en ik hield mezelf nog steeds voor dat het niet zo simpel kon zijn. Al die echoscopisten hebben van die gigantisch grote en dure apparaten, nu konden ze mij echt niet wijsmaken dat dit kleine apparaat in deze koffer hetzelfde zou kunnen doen. Maar goed, na het eten zouden we het wel eens uit gaan proberen. Enfin, het was zover en ik ben koppig aan de eettafel blijven zitten omdat Nicole het allemaal wel in elkaar zou zetten. Ik kon me het niet voorstellen, dat is de rol die wij mannen in het leven van vrouwen hebben, dus zat ik lachend aan tafel te wachten tot ze mij erbij zou roepen. En ja hoor, daar was het moment. “Schat! Schatje, kom je zitten?” Ik stond mannelijk en trots op om haar te gaan helpen, totdat ik zag dat ze op de bank ging liggen, haar buik ontblootte en deze begon in te smeren met de bijgeleverde echogel. Vol verbazing realiseerde ik me dat mijn niet-zo-technische vrouw dit apparaat met een minuut of 5 al had klaargestoomd om nu naar onze kleine meid te gaan kijken. Dit zegt absoluut iets over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Mijn complimenten hiervoor. Vol verbazing realiseerde ik me dat mijn niet-zo-technische vrouw dit apparaat met een minuut of 5 al had klaargestoomd om nu naar onze kleine meid te gaan kijken.


Haar prachtige hartje

Het moment was daar. Met één simpele klik op de knop van de muis startte ze de echo en mijn ogen vielen open van verbazing. Daar was ze, mijn minimeisje, mijn toekomstige beste vriendin. En samen met haar broer het mooiste wat ik ooit voor elkaar ga krijgen op deze wereld. Dat kon ik nu gewoon zien op mijn eigen bank! Gewoon thuis, op het scherm van de meegeleverde laptop. En nee, uiteraard is het beeld niet zo haarscherp als op die gigantisch dure apparaten die je bij de verloskundige hebt, maar je bent gewoon thuis in je eigen huis en ik zag alles. Ik kon haar prachtige hartje zo duidelijk zien kloppen dat ik er stil van werd. Op dat moment weet je dat Babywatcher iets waanzinnigs voor elkaar heeft gekregen. Babywatcher geeft jou je kind in je eigen huis voordat hij of zij er daadwerkelijk is. Ik geloof niet dat ik mooier of beter kan beschrijven wat ik ervan vind dan dat ik met die zin en uitspraak doe. Dit is echt een item dat je op je baby uitzetlijst moet zetten om te huren. Dit gun ik elke aanstaande vader en moeder en iedereen moet dit meegemaakt hebben. Ik als sceptische man verzeker je dat.


The end

Met die woorden sluit ik dit af. Met die woorden moeten jullie het doen, maar ik hoop dat ik jullie hiermee oprecht overtuig van wat ik vind van de Babywatcher. Hij staat inmiddels alweer aan en Nicole heeft haar buik alweer ingesmeerd met de echogel, dus ik ga snel weer meekijken. Meekijken naar mijn fantastische en knappe minimeisje. Thanks to Trotse Papa, Tim Soeteman, voor het sharen van dit mooie verhaal!