Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Ode aan Dee

Ode aan Dee

Ode aan Dee

Lieve Dee,

na huisje-boompje-beestje was het tijd voor een nieuwe fase in je leven: de mama-fase. Vastbesloten om al jong mama te worden en vol van muisjes-en-beschuit dromen, begon jij hieraan in 2020. Op een roze wolk zat je, in de zevende hemel, toen jouw droom werkelijkheid werd. Je raakte meteen zwanger. Totdat de grootst indenkbare onweersbui, een miskraam, dit overschaduwde. Je was sterk, en raakte opnieuw zwanger. Maar dezelfde onweersbui overschaduwde opnieuw. En opnieuw.

Je bent een power vrouw

Een paar weken geleden vond je de moed om jouw verhaal op social media te delen, waarna ook een vlog volgde. Nadat ik deze vlog vol bewondering bekeken had, waren de eerste twee woorden die in mij opkwamen: vechter en power vrouw. Want in wat voor rollercoaster heb jij gezeten afgelopen jaar, terwijl je niet opgaf. Wat nog veel te zacht uitgedrukt is. Het verbaasde mij enorm met hoeveel kracht jij hierover kon vertellen. Tegelijkertijd deelde jij je verhaal op een hele luchtige manier. Zelf gaf je aan dat je het wel op zo een manier móest brengen na een jaar. Maar vanzelfsprekend vind ik het zeker niet. En dat betuigt alleen nog maar meer van jouw moedige karakter.

Je bent optimistisch

Een andere en zeer bijzondere karaktertrek die meteen naar voren sprong in deze vlog is jouw optimisme. Ik denk dat maar weinig vrouwen meegemaakt hebben wat jij meegemaakt hebt: 3 heftige miskramen in een jaar tijd, ook nog eens in tijden van corona. Maar toch probeerde jij er het beste van te maken en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Dan denk ik, en met mij ongetwijfeld menig vrouw: hoe dan? Waar haalde jij deze positiviteit vandaan, terwijl jouw grootste droom jou voor de derde keer ontzegd werd? Ook liet je jouw ellende je niet in de weg staan om de zwangerschap van jouw beste vriendin Demi te vieren. Lees: 2 dagen na je operatie was je er gewoon bij op haar gender reveal. Het plan was om er voor haar te zijn en dat deed je ook.

Je bent open en authentiek

Nu ik dan toch bezig ben, wil ik ook graag toegeven dat ik jou bewonder vanwege je openheid en authenticiteit. Ik durf te wedden dat vele publieke figuren en influencers dit gedeelte van hun leven als privé zouden beschouwen en het daarom niet zouden delen met de buitenwereld op grote schaal. Maar jij, te midden van dit alles bleef jij jezelf op social media en durfde je ook de grote onderdelen van je leven te tonen die niet rozengeur en maneschijn zijn. Verre van zelfs. Je toonde je als mens en liet eerlijk zien dat jouw leven (helaas) ook niet perfect is.

En dit zijn allemaal redenen waarom duizenden mensen jou hun steun betuigd hebben en jij overspoeld werd met begrip en liefde nadat jij je verhaal deelde. Ik weet voor de volle 200% dat jij de harten van vele mama’s gewarmd hebt, die hetzelfde als jou meegemaakt hebben of vandaag de dag doormaken. Ik twijfel er niet aan dat jij een grote inspiratie vormt voor mama’s, en trouwens ook papa’s, vanwege je kracht, openheid en optimisme. Jij hebt ze laten zien dat ze niet alleen zijn. Lieve Dee, verander je karakter nooit en blijf jezelf, want dat maakt je mooi.