LaLieLoe - Born to be Wild
Zwangerschaps aankondiging baby

Leuke ideeën voor de zwangerschaps-aankondiging

Leuke ideeën voor de zwangerschaps-aankondiging

Leuke ideeën voor de zwangerschapsaankondiging

Vertellen dat je zwanger bent kan op vele verschillende manieren. Het is een heel bijzonder moment die aan de geboorte vooraf gaat. Niet alleen voor jou, maar ook voor degene wie het te horen krijgt. Vele toekomstige ouders bedenken daarom steeds meer originele manieren om de zwangerschap bekend te maken. In deze blog kun je een paar leuke ideeeën lezen.

Spelletjes

Houd jij ook zo van spelletjes? Misschien is het dan wel leuk om tijdens een spelletje bekend te maken dat je zwanger bent. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een raadspelletje uitbeelden dat je zwanger bent of je tekent het! Dit zal zeker een onvergetelijk moment worden.

Collages

Ben je altijd al lekker creatief geweest? Maak een collage voor de aankondiging van je zwangerschap! Pak een camera, zet die op zelfontspanner en ga samen met je partner gekke foto’s maken. Zorg dat je hints gebruikt zoals baby schoentjes, je zwangerschapstest of een speen en maak van al die foto’s een leuke collage. Maak van jouw geweldige echo foto een lekker eetbare print voor op een taart of cupcakes.

Taart en gebak

Maak van jouw geweldige echo foto een lekker eetbare print voor op een taart of cupcakes. Nodig al je vrienden en familie uit voor een kopje koffie. Je zou ook een briefje kunnen stoppen in een koekje voor bij de koffie of thee en… surprise!!

Muisjes

Bij de geboorte van een baby hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Je zou bijvoorbeeld een rol beschuit kunnen kopen en daarbij vermelden dat je niet weet welke kleur muisjes je moet kopen. Dit is een hint die wel snel tot ze zal doordringen.

Ballonnen

Je bent zwanger dus er is feest! Wat is er nou feestelijker dan ballonnen? Koop bijvoorbeeld letters in de vorm van een ballon. Hang ze buiten op of binnen in de woonkamer zodra er bezoek komt. Je kunt er ook een foto van maken en die doorsturen.

Babyspullen

Een grappige manier om de toekomstige opa en oma te vertellen dat je zwanger bent, is door iets voor de baby met de tekst “I love oma” of “I love opa” te geven. De meeste babyspullen die gebruikt worden voor deze bekendmaking zijn rompertjes, spenen en mokken. Dit is tegenwoordig heel populair geworden dus de boodschap zal vrij snel duidelijk zijn.

Boekjes

Een ander leuke manier is om een kinderboekje te geven aan je zus, vriendin of oma. Geef bijvoorbeeld een boekje met de titel: “Handboek voor de coolste tante” of “Proficiat opa en oma – de beste tips voor kersverse grootouders”. Wedden dat de reactie’s geweldig zullen zijn?

Broertjes of zusjes

Als je al een kindje of meerdere kindjes hebt, is het leuk om je zwangerschap via je kind(eren) bekend te maken. Laat ze bijvoorbeeld een t-shirt aandoen met daarop een hint. “Ik heb een geheim!! Binnenkort zullen wij met eentje meer zijn.” Of “ik heb de ooievaar gebeld, en een broertje of zusje besteld”. Je zou ook een foto van de broertjes of zusjes kunnen maken waar ze een foto van de echo in zijn of haar handen hebben.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je zwangerschapsaankondiging? Wij hebben een heel Pinterest bord voor je klaar staan!