Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
voornemens leukere moeder

Goede voornemens, en een nóg leukere moeder in 2020!

Goede voornemens, en een nóg leukere moeder in 2020!

2020 is van start gegaan. Heb jij ook altijd een lijstje met goede voornemens waar je vervolgens niet meer naar omkijkt? Onderstaande voornemens zou je wel moeten waarmaken, want ze zullen je gegarandeerd een leuker mens, en leukere moeder, maken!

Jij bent vanaf nu #1

Je kent het wel. Je krijgt een kind en leeft ineens voor je kind. Dat is natuurlijk super mooi. Maar het wordt tijd toch jezelf weer op #1 te gaan zetten. Nou ja, soms dan! Want natuurlijk blijven jouw oogappeltjes het allerbelangrijkste in jouw leven, maar je wordt zoveel leuker en zoveel gelukkiger als jij jezelf ook eens voorop stelt. Dat laatste, lekkerste, hapje wederom voor je kind? Na-ah! Weer kinderkleertjes shoppen, nope – it’s you-time! En met je kind naar de binnenspeeltuin? Vandaag effe niet. Vandaag heerlijk chillen in de sauna en jacuzzi. Met andere woorden. Niet álles draait om jouw kind, het is ook jouw leven!

Blijf offline

Het is ook wat tegenwoordig. Iedereen is altijd maar bereikbaar. Je kan constant alles opzoeken. Dan is er nog social media waar je hooked aan bent. Druk, druk, druk en zoveel afleiding. Laat je telefoon eens een paar uurtjes op vliegtuigstand of laat je telefoon eens met gedempt geluid in de lade liggen. Op deze manier ben je ook écht bij je kinderen zodra jullie samen zijn. Even geen appjes, geen mailtjes tussendoor…. Lekker samen spelen, lachen, sporten, relaxen…. Het geeft zoveel rust aan je hoofd als je hieraan gewend raakt en even niet bereikbaar bent.

Be good!

Kinderen kopiëren het gedrag van de ouders. Dus wat jij doet en hoe jij reageert heeft invloed op je kinderen. Tijd dus om het goede voorbeeld te geven! Vloeken, woedeaanvallen, ongezonde vreetbuien, chagrijnige dagen…. Beter van niet dus!

Niemand is perfect

Nee, zelfs jij niet. Dus lukt bovenstaande niet altijd, dan vergeef het jezelf. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, dat kun je jezelf niet kwalijk nemen. Zolang jij je best doet voor jouw kindje, en meer dan genoeg liefde geeft, mag jij al trots op jezelf zijn! Probeer die trots dan ook toe te laten. Overigens geldt dit ook voor je kinderen: niemand is perfect. Dus een vlekje hier of daar, een minder mooie vlecht, even een wat minder lief momentje…. Wat maakt het ook uit. Streef vooral niet naar perfectie, want daar wordt niemand een beter mens van.

A little romance…

Keep the romance alive. Iedereen wil wat romantiek in het leven hebben. Dus plan af en toe een date in… Heerlijk uiteten of gewoon thuis met de kaarsjes aan. De kindjes naar opa of oma, of naar de oppas en gewoon even genieten van elkaar. Geen partner? Ook dan kun je opzoek gaan naar wat romantiek of spanning. Wat dacht je van een Tinder date? ?

Vraag vaker hulp!

Dat brengt ons bij het volgende… Je kan natuurlijk niet op date gaan als je kinderen thuis zijn. Dus vraag hulp. Breng je kindje wat vaker weg, niet alleen om zelf af en toe leuke dingen te doen. Maar ook als je even moet bijslapen. Of als je het even niet meer ziet zitten. Je bent heus niet de enige en je moet niet alles alleen willen doen. Hulp nodig in huis, in de tuin, met inkopen doen, met koken, liefdesadvies of met wat dan ook? Just ask! Er is altijd wel iemand zo lief om je te helpen.

Laat verplichtingen los

Verplichtingen… Die heb je meer dan genoeg als moeder. Familiebezoeken, verjaardagsfeestjes, taxi-diensten van je kind. Van te veel verplichtingen wordt niemand blij. Dus denk eens na of er iets is wat je kan laten vallen, zodat je weer tijd krijgt om te ademen… Doe alleen de dingen waar je echt niet onderuit kan, en natuurlijk de leuke verplichtingen.

Doe niet alles voor je kind

Het kost je veel energie om overal betrokken bij te zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. Als jij bepaalde dingen losgaat, wordt je kind alleen maar zelfstandiger en leert hij of zij om zichzelf te vermaken. Natuurlijk moet je nog vaak genoeg bijspringen, maar echt, een beetje loslaten helpt je om een leukere ouder te zijn!

Trakteer jezelf

Sinterklaas en Kerst zit erop. Je hebt je kapot gerend om alles geregeld te krijgen… Dus, tijd om jezelf eens goed te verwennen. Je moet jezelf deze maand op één ding trakteren. Wat gaat het zijn?

Lach erom

Soms gaat niet alles hoe je wil. Absoluut niet. Maar in plaats van je hier steeds aan te ergeren, kun je ook proberen de grap ervan in te zien. Heb jij bijvoorbeeld een dag waarin alles misgaat? Het is toch ook best grappig hoe al die pechmomenten elkaar aantrekken? Je hebt altijd de keuze. Of je bekijkt iets negatief, of positief. Laten we in 2020 gewoon die positieve bril opzetten. Het is heus niet altijd zo erg als het lijkt en zoals jij denkt hoor. Je kan ook gewoon loslaten, dus: let it go, let it go… Zet het liedje maar op. Je kind blij, en jij krijgt wederom de reminder dat je je niet alles hoeft aan te trekken. Op naar een super mooi jaar in 2020. De beste wensen allemaal! De beste moeder-dochter relatie: die krijg je zo!