Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
De lekkerste pindakaas recepten

De lekkerste pindakaas recepten

De lekkerste pindakaas recepten

Smeuïge en zoete pindadromen.

Dan hebben we het natuurlijk over pindakaas. A true love story, right!? Als echte Nederlander is de kans zeer groot dat je een liefhebber van pindakaas bent. Velen van ons is het waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Pindakaas is zelfs zo populair en geliefd dat er een heuse pindakaaswinkel bestaat met maar liefst 19 filialen in ons kikkerlandje. En dacht je dat als je pindakaas zegt, dat iedereen het dan over exact hetzelfde smeersel heeft? Mis! Want er bestaan inmiddels meerdere soorten pindakaas. Slechts één smaak is ook maar saai, toch? Dat dacht bedenker Michiel Vos dus ook, die meerdere smaken probeerde te combineren. Zo ontstond een serieus aanbod aan pindakazen, gaande van stroopwafel karamel, tot koffie zeezout en, ja echt, chilipeper citroengras pindakaas. Ik moet toegeven dat die laatste inderdaad wat merkwaardig klinkt, maar ik denk toch dat er voor ieder wat wils is.

Sterker nog, we zouden eigenlijk een liedje moeten zingen voor pindakaas vandaag. Pindakaas is vandaag namelijk jarig. Nou ja, min of meer, want vandaag is het Nationale Pindakaasdag! Omdat pindakaas het verdient om gevierd te worden, heb ik 8 recepten met pindakaas voor jullie op een rijtje gezet. Moeite met kiezen welk recept je als eerste gaat maken? Dat begrijp ik natuurlijk. Geen zorgen, ook na vandaag is het nog steeds toegestaan om deze recepten uit te proberen!
De lekkerste pindakaas recepten

1. 24kitchen, 2. Zonderzooi, 3. Zonderzooi, 4. Foody ©

  1. Toast met pindakaas en appel

Snelle en simpele hap? Toast met pindakaas blijft een golden oldie, maar hier geven we wel een twist aan. Beleg je pindakaastoast met schijfjes appel en cruesli. Besprenkel het eventueel met een beetje honing, en klaar is kees. Trust me, je gaat de combinatie van zoet en fris heerlijk vinden. Dat gaat zo door ’t mondje!

  1. Havermoutpap met gebakken banaan en pindakaas

Havermoutpap. You hate it or you love it. Maar realiseer je dan eens dat deze pindakaas bevat. Toch wel de moeite waard om te proberen, toch? Scoor hiervoor havermout, bananas, kokos-rijst drink, kokos chips, pindakaas en limoen bij de supermarkt en bereiden maar!

  1. Brownies met pindakaas swirl

Who doesn’t love a good brownie? En dan nog eens met pindakaas erbij. Zucht. Dit hoef ik verder niet uit te leggen. Ren naar de supermarkt, sla de ingrediënten in en maak die brownies. Punt.

  1. Pindakaas toffee bonbons

Nog zo’n tempting combinatie. Your heart skips a beat. En deze maak je ook nog eens met slechts een handjevol ingrediënten. Voor deze bonbons heb je namelijk alleen maar pindakaas, melkchocolade, salted caramel crisp en gepofte rijst nodig. Ik zeg uitproberen!

De lekkerste pindakaas recepten

1. Betty's Kitchen, 2. Betty's Kitchen, 3. Libelle Lekker, 4. Libelle Lekker ©

  1. Pindasoep met rijst

Na al die zoete bommen zijn jullie het waarschijnlijk met mij eens dat het tijd is voor een hartige maaltijd. Hiervoor duiken wij de Ghanese keuken in. Dit is er absoluut eentje voor de rijstliefhebbers. Deze pindasoep of misschien eerder pindasaus wordt namelijk samen met rijst geserveerd. Watertanden gegarandeerd!

  1. Panang curry met varkensvlees

Een famous curry. Maar dan net anders. Natuurlijk nog steeds een hartig gerecht, maar vergeleken met andere curry’s is deze net wat zoeter. Deze curry wordt bereid met pepers, pinda’s, kokos en limoen, en wordt geserveerd samen met mals stoofvlees. Dat klinkt jummie toch?

  1. Stoofpotje van kip met pindasaus en rijstnoedels

Met dit recept ben je er als de kippen bij. Dit is wellicht mijn favo pindakaas gerecht. Om deze delicious meal te bereiden heb je onder andere kipfilet, pindakaas, sojasaus, rijstnoedels en peultjes nodig. Toevoegen aan je favorieten die handel!

  1. Lenterolletjes met pindakaas dipsaus

Op dit moment heb ik het gevoel dat we een boek moeten schrijven gevuld met pindakaas recepten. Want, eerlijk is eerlijk, deze recepten klinken stuk voor stuk verrukkelijk. Net zoals deze laatste. Bereid lenterolletjes gevuld met komkommer, munt, koriander, wortel en glasnoedels en dip deze in een heerlijk sausje met als hoofdingrediënt, duh, pindakaas! Douze points.