Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dagboek van een zwangere: week 5

Dagboek van een zwangere: week 5

Dagboek van een zwangere: week 5

Waar mijn man misschien ooit had gedacht dat hij zo een momenten met mij alleen zou gaan beleven, weet hij nu allang beter. Toen hij met mij een relatie kreeg, was het al snel duidelijk. Het was een soort deal, voor 1 betalen - 5 vaak (letterlijk) moeten ophalen. Ook in dit geval gingen ze mee en stonden ze klaar met 100 verschillende meningen over alle items in de babywinkel.

Aangezien ik zelf luxepaardjes baren vs budget sparen schrijf, wist ik al een beetje dat de babymarkt niet persé een goedkope markt is. Helaas ben ik gevalletje luxepaardje baren en wil ik altijd het beste, mooiste en zeker niet goedkoopste.
Daar zag ik weer een te gek babybadje, trendy in lila met beige met de mooiste accessoires ingebouwd. Marktplaats werd al tevoorschijn gehaald om mij even te laten zien dat je zo een badje ook echt wel veel goedkoper kon scoren. Wijselijk sloten ze af met de zin ‘ik weet toch dat je dit badje gaat kopen, voor veel te veel geld.’

We besloten ons nu nog in te houden en hooguit ‘wat kleinigheidjes’ te kopen, zoals een eerste babypakje of een knuffel. Uiteindelijk kwamen we buiten met een GE-WEL-DIG pyjamaatje van Feetje in het lichtblauw, een polkadot pakje met bijpassend mutsje en glittersokjes want hey: het blijft een kind van zijn of haar moeder en die kunnen dus níet ontbreken.

De eerste knuffel kochten we ook, een kikker met een verhaal. Mijn man heeft namelijk een kikker vanaf zijn geboorte (meet Brattje, een knuffel die veel vaker in de was zou moeten en waarschijnlijk een bron van bacterieën in mijn bed is) en wilde dat kwakende geluk graag overbrengen op onze mini.

Om het niet te overdrijven (want we zouden écht nog niks kopen), kochten we een fabulous avocado voor aan de kinderwagen en een 40 weken boek. Stylish als we toch proberen te zijn, knipte ik de labels al uit de knuffel en avocado. Spoiler alert: grootste fout die je kunt maken. Labels zijn zó leuk voor de baby, dit was een echte beginnersfout. En zo hoef jij hem nu niet meer te maken.

We gingen de winkel uit met een bonnetje van wel 120 euro, wat toch wat veel was voor ‘we gaan niks kopen’. De spulletjes werden zeker 5 keer die dag uit de tas gehaald. Ik ging langs mijn ouders om even te laten zien wat we hadden gekocht en stuurde naar al mijn vriendinnen foto’s. Het begin van de babyaankopen is gestart en ik vind het geweldig.

Tijdens mijn zwangerschap zal ik jullie graag wekelijks meenemen in al mijn preggobelevingen. Van de leukste aankopen, het klaarmaken van de babykamer, het krijgen van babycadeautjes, de mogelijke kwaaltjes en echo’s - ik hou jullie graag op de hoogte.

Lees hier Dagboek van een zwangere: week 11