Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
9x feestelijke mocktails die niet van echt te onderscheiden zijn

9x feestelijke mocktails die niet van echt te onderscheiden zijn

9x feestelijke mocktails die niet van echt te onderscheiden zijn

Tijdens de kerstdagen hebben we ons al gewaagd aan het creëren van verfijnde alcoholvrije gin-tonics. Eerlijk is eerlijk, dat was een eitje, toch? En aangezien het zo goed bevallen is willen we het liefst ieder weekend profiteren van een uitmuntend en zeker ook insta-waardig drankje. Aanstaand weekend vindt de jaarwisseling plaats, en laat dat net het perfecte excuus zijn om je weer naar de keuken te begeven en je inner mixologist naar boven te laten komen. Ga proostend het nieuwe jaar in!

Breid je drankjes imperium dit keer uit naar het terrein van de *mocktails*. Geef het maar toe, het favoriete deel van het maken van drankjes is de garnering. Dat komt even goed uit, want met de juiste versiering zijn deze mocktails niet van the real deal te onderscheiden, die de rest van je familie en vriendenkring wél mag drinken. Ze proeven even zalig, en ze evenaren tevens de looks van een echte cocktail (that’s what really matters, right?). Zoals altijd heb ik het voorwerk al gedaan en heb ik de meest lekkere en zeker ook uiteenlopende cocktails voor jullie geselecteerd. Hou je telefoon al maar bij de hand voor de meest instawaardige kiekjes van deze kleine kunstwerkjes!

9x feestelijke mocktails die niet van echt te onderscheiden zijn

Hoe werkt dat?, Cocktailicious & Hoe werkt dat? ©

Virgin Mojito

De mojito staat erom bekend heerlijk verfrissend te zijn. En dat is zeker niet anders met de virgin variant. Alle Mojito lovers opgelet, want deze mocktail is bijzonder makkelijk te bereiden. Hiervoor heb je verse muntblaadjes, rietsuiker, limoen, limoensap en gemberbier of sprite nodig. Cheers to 2022!

Caribbean Swirl (aka Virgin Pornstar Martini)

De meest geliefde cocktail van het moment mocht natuurlijk niet ontbreken in een virgin variant. Vanaf de eerste keer dat we hem proefden waren we meteen op slag verliefd op de zoete smaak van de passievrucht. Bereid hem zelf met passievruchtsap, limoen, passievruchten, rietsuiker en munt. Decoratie tip: dip de bovenrand van het cocktailglas in een bak met grenadine, en dip hem vervolgens in een bak met suiker. Dit is de truc om die mooie suikerrand te maken!

Shirley Temple

Deze mocktail ziet eruit als een snoepje, toch? Deze mocktail bereid je in no time. Sla hier grenadine, limoensap, gemberbier, ijsblokjes en marachinokersen voor in. Tip: wees gul met de marachinokersen!

9x feestelijke mocktails die niet van echt te onderscheiden zijn

Albert Heijn, Albert Heijn & Vegarecepten.com ©


Roze bubbels zonder alcohol

Net als de rest om 12u kunnen toasten met een champagnecoupe? Bereid dan deze mocktail, die ook in een fancy champagnecoupe gedronken wordt. Scoor zwarte-bessiroop, bruisend mineraalwater, rozemarijn en granaatappelpitjes om deze mocktail te bereiden.

Mocktail met druif en vlierbloesem

Deze mocktail is 100% New Year’s Eve proof (en mommy proof) natuurlijk. Toe aan een verfrissende mocktail na een avond dansen? Deze mocktail is de ideale oppepper, en ook nog eens heel makkelijk in bereiding. Sparkling wit alcoholvrij, Karvan Cévitam signature blends witte druif & vlierbloesemsiroop, rode druiven en ijskblokjes is all you need.

Cosmopolitan Mocktail

Met zijn girly reputatie is dit een cocktail (of in dit geval een mocktail) die je zeker niet wilt missen. Drink net zoals de ladies in Sex and the City een Cosmopolitan en waan je in hun glamorous wereldje. Mix hier cranberrysap, limoensap, Sprite, sinaasappelsap en ijsblokjes voor. Shaken maar!

9x feestelijke mocktails die niet van echt te onderscheiden zijn MyFoodblog, Kuukskes & Em's Real Food ©


Feestelijke mocktail met cranberry’s

Blijf nog even hangen in de kerstsferen met deze mocktail, die ideaal is als je op zoek bent naar een frisse, maar toch ook kruidige mocktail. Probeer deze cranberry mocktail zeker eens, waarvoor je NONA June, tonic, ongezoete cranberrysap, suikersiroop en rozemarijn nodig hebt. Oh ja: vergeet de cranberry’s niet voor het belangrijkste deel van de mocktail (de versiering, duh).

Winter mocktail met kombucha, appel en kaneel

Klaar voor het volgende level van mocktails maken? Check. In de mood om je ultieme inner mixologist volledig tot zijn uiting te laten komen en je handen echt uit de mouwen te steken? Check. Maak dan deze winterse mocktail die een tikkeltje lastiger is om te bereiden. Voor deze kruidige mocktail sla je troebele appelsap en kombucha in bij de supermarkt, en natuurlijk kaneelstokjes en steranijs ter decoratie.

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Save the best for last, en dat is hier zeker ook van toepassing. Want we houden natuurlijk van vernieuwende mocktails. En een mocktail met bloedsinaasappel is zeker niet alledaags. Mix bloedsinaasappelsap, Seedlip Spice en bruiswater voor deze overheerlijke bloedsinaasappel mocktail en decoreer met een plakje bloedsinaasappel. Easy peasy blood orange squeezy!