Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
15x romantisch daten mét baby bump

15x romantisch daten mét baby bump

15x romantisch daten mét baby bump

Yes, je bent zwanger! Dat is geweldig nieuws, en het eist waarschijnlijk al je aandacht op. Vermoeidheid komt vaak ook om de hoek kijken tijdens de zwangerschap. Met als gevolg dat je misschien wat minder aandacht en tijd voor je lover hebt. Over een tijdje zal het gezin uitgebreid worden, wat betekent dat jullie je handen vol zullen hebben (letterlijk, bijvoorbeeld met luiers) en dat slapeloze nachten eerder routine dan uitzondering zullen zijn. Daarom is het waardevol om de momentjes die jullie nu nog samen hebben voor het kleine wondertje arriveert volop te gebruiken voor quality time met z’n tweetjes.

Voelt het als ages ago en heb je geen idee hoe een romantische date met baby bump eruit zou moeten zien? Met deze 15 date ideeën zal het weer aanvoelen alsof jullie pas verliefd zijn (als je de baby bump even wegdenkt). Let’s get back to the old days voor een romantische date!

  1. Romantische picknick

Wie zegt er nou nee tegen een romantische picknick in het park, of bij een meer? Alcoholvrije wijn, frisse hapjes, gezellige kaarsjes, een vrolijk muziekje...en natuurlijk jouw partner erbij! Sluit de date af met een romantische wandeling bij zonsondergang.

  1. Ultiem relaxen met een massage

Zijn jullie allebei wel toe aan een middag vol rust en ontspanning? Dan bestaat er geen beter idee voor een date dan een massage. Naast het mentale aspect maak jij de zwangerschap ook fysiek mee, maar dat betekent niet dat het voor jouw partner geen spannende periode is. Een massage is een ideale manier om even bij te komen van alle zwangerschaps-gerelateerde madness en volledig tot rust te komen. Tip: bij sommige spa’s kun je voor een zwangerschapsmassage kiezen.

  1. Thuis filmpje pakken

Een echte klassieker, maar het blijft leuk: thuis een filmpje pakken als date. Kiezen jullie dan voor een moderne avonturenfilm, of gaan jullie lekker old school met een ouderwetse zwart-witfilm?

  1. The two chefs

POV: jij en je partner zijn allebei dol op heerlijk eten, en houden ook nog eens van het zelf bereiden van eten. Wat is er dan toepasselijker dan samen de chef uit te hangen? En vervolgens natuurlijk te smullen van het resultaat. Vergeet de romantische touche natuurlijk niet, zoals deze hartjes pasta ;)

  1. Kookcursus

Naast een avondje thuis koken, is een kookcursus ook een uitstekend idee voor een date. Kies bijvoorbeeld voor een Italiaanse kookcursus, of misschien wel een Franse of een Indiase. En vervolgens kun je de dingen die je geleerd hebt natuurlijk weer thuis toepassen!

  1. Weekendje weg

De laatste momenten voor jullie kleine wondertje arriveert nog optimaal doorbrengen samen met je partner? Kies dan voor een langere date, zoals een weekendje weg. En daarbij is de keuze ook reuze! Een weekendje de gezellige straatjes van Maastricht bewonderen, of ontspannen in een huisje op de Veluwe? It’s up to you!

  1. Making art

Zijn jullie twee creatieve types bij elkaar? Plan dan een middagje of een avondje schilderen of tekenen in en inspireer elkaar met ideeën. Misschien is het resultaat wel een prachtig schilderij of een originele tekening voor de babykamer!

  1. Beach day

Optimaal ontspannen kan natuurlijk ook op het strand! Lekker luieren, lunchen bij een leuke strandtent en een romantische strandwandeling bij zonsondergang maken. Tip: kijk tijdens je zwangerschap extra goed uit met blootstelling aan de zon! Een parasol, een hoed en een zonnebrandcrème met SPF50 mogen absoluut niet in je strandtas ontbreken.

  1. Shop til you drop

Of het nou gaat om shoppen voor jezelf, je lover of jullie baby: het blijft een favo activiteit. Kies een gezellige stad of een leuk winkelcentrum uit en leef jullie uit met retail therapy. Plus: nu je je partner bij je hebt, hoef je die zware zakken niet allemaal zelf te dragen!

  1. Watching the stars

Wordt het romantischer dan samen naar de sterren te kijken? Mits het weer het toelaat natuurlijk. Blik terug op mooie momenten in jullie relatie terwijl jullie naar de sterrenpracht kijken in eigen tuin of misschien wel op een ander bijzonder plekje in de natuur. Dit laat zien dat romantisch zeker niet duur hoeft te zijn!

  1. Go to the zoo

Allebei dierenvrienden? Bewijs jullie liefde aan de dieren (en natuurlijk ook aan elkaar door samen te gaan) en breng een bezoekje aan de dierentuin. Natuurlijk kun je de grizzlyberen en de tijgers binnenkort zodra de kleine er is ook nog bewonderen, maar trust us, dat zal anders zijn (lees: drukker en chaotischer)

  1. Cultuur opsnuiven in een museum of bij een tentoonstelling

Toe aan een date die wat rijker is op cultureel vlak? Breng dan een bezoekje aan een lokaal museum of een tentoonstelling. Of trek er juist op uit naar een museum dat wat verder van huis ligt, en maak er een gezellig dagje weg van.

  1. Spelletjesavond

Geen zin om het huis te verlaten voor een romantische date? Dat is begrijpelijk tijdens je zwangerschap. Gelukkig kan een avondje ouderwetse gezelschapsspellen spelen in je pyjama à la maison net zo leuk zijn. Bereid wat tapashapjes en jullie avond kan niet meer stuk.

  1. Karaoke

Zet jullie verstand op nul en laat jullie date in het teken van karaoke staan. Hiervoor kun je naar een karaokebar in de stad gaan, maar je kunt dit natuurlijk ook thuis doen met een karaokeset. Die keuze maken jullie waarschijnlijk door de volgende vraag te beantwoorden: in hoeverre willen jullie uit je comfort zone gaan?

  1. Sporty date

Een sportievere date kan reuzeleuk zijn. En ook nog eens gezond! Kies voor een sport die je tijdens je zwangerschap nog steeds veilig kunt beoefenen. Denk hierbij aan zwemmen, wandelen of fitness. Twee vliegen in één klap: een date én in beweging blijven.

Bron foto's: Pinterest