Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Vruchtbaarheid van de man 13 tips voor een boost

13 Tips om de vruchtbaarheid van de man te boosten

13 Tips om de vruchtbaarheid van de man te boosten

Als jullie zwanger proberen te raken zijn jouw zwemmers net zo belangrijk als de eicellen van je partner. En je hoe beter je zaad hoe sneller jullie zwanger zijn. Dus daarom, speciaal voor jou, 13 tips om de vruchtbaarheid van de man te boosten.

Vruchtbaarheid van de man

Je vruchtbaarheid als man heeft alles te maken met de productie en kwaliteit van je zaad. Er zijn meerdere factoren die hier invloed op hebben. Gelukkig heb jij op jouw beurt vaak invloed op deze factoren. Er is dus van alles wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw sperma verbetert. Dit gaat vaak samen met een gezonder lijf en dus hopelijk ook een aantrekkelijker lijf, met meer uithoudingsvermogen. Dat maakt de baby making sex vaak ook weer wat stomender. ;)

Wat kun je zelf doen om je vruchtbaarheid te vergroten?

1. Afvallen Like we said: je krijgt er een strakker lijf van, ziet ze tenminste dat je toch een sixpack hebt onder je onepack. You told her so. Check wat jouw BMI is en of je dus een gezond gewicht hebt. 2. Stop met roken Buiten dat je zaad er beter van wordt, zullen je longen je ook dankbaar zijn. En zeg nu zelf, wie zoent er graag iemand die naar asbak smaakt? 3. Minder alcohol Maximaal 1 tot 2 drankjes per dag, maar beter nog, is helemaal geen alcohol. Je vruchtbaarheid neemt toe als je geen alcohol drinkt en ook de kwaliteit wordt beter. Daarbij zal je partner smelten als ze ziet dat je om haar te steunen samen een watertje drinkt. 4. Drugsgebruik is a no go Zelfde verhaal, wil je topzaad, gebruik dan geen drugs. Heel simpel.

Een baby onderweg? Het hartje zien kloppen, zorgt voor nog meer liefde en verbondenheid!

Maak zelf thuis echo’s
5. We keep it cool you get the best! Ken je de slogan van coolbest nog? In dit geval, als jij ‘t koel houdt, krijgt je partner de beste zwemmertjes. Je balzak hangt een stukje van je lijf af omdat je zaadfabriek het beter doet als de temperatuur net iets lager ligt als die van je lichaam. Dus geen laptop op schoot, geen strak ondergoed, en geen lange hete baden nemen. 6. Lange fietstochten Was je van plan op fietsvakantie te gaan? Denk er nog eens over na. Langer dan vijf uur fietsen per dag kan het aantal zaadcellen tijdelijk verminderen. 7. Gezond eten Skip dat fastfood en ga voor een gezonde maaltijd met verse onbewerkte producten. Een romantisch home cooked dineetje met je lief zorgt ook nog eens voor de juiste mood... toetje in de slaapkamer? 8. Sporten Dit gaat natuurlijk samen met afvallen, en met die extra spieren kun je misschien eens een nieuw standje uitproberen waar je sterk voor moet zijn? Of beter nog, doe standjes die dienen als workout, win-win! Uit onderzoek blijkt dat regelmatig een halfuurtje sporten het beste effect heeft. 9. Minder stress Bij een gezonde levensstijl hoort ook voldoende ontspanning. Zorg voor een goede nachtrust en voldoende momenten waarop je even niet aan je werk hoeft te denken en gewoon iets leuks kunt doen. Minder stress is ook libido verhogend. Zowel voor jou als voor je partner. 10. Slik foliumzuur of een multivitamine Dat foliumzuur belangrijk is voor vrouwen om te slikken als ze zwanger willen worden wisten we al. Maar het blijkt dat het dus ook goed is voor de vruchtbaarheid van de man. Dus ook voor jou geldt: slikken! Met een multivitamine bouw je eventuele tekorten op wat kan bijdragen aan veel en gezond sperma. 11. Pas op met giftige stoffen Als je regelmatig met giftige stoffen in aanraking komt kan dit negatief uitwerken op je vruchtbaarheid. In dit geval kun je het beste met een arts overleggen wat je eraan kunt doen. 12. Om de 2 à 3 dagen is het tijd voor baby making seks Met deze interval van klaarkomen is je sperma en dus je vruchtbaarheid op zijn best. Zorg ervoor dat het leuk blijft met deze tips. 13. Doe een gezondheidscheck bij je arts Wil je weten of je op de goede weg bent of op welk gebied je nog meer aan je vruchtbaarheid kan doen? Laat je huisarts alle belangrijke punten controleren. Met deze tips voor jou als man kun je jouw vruchtbaarheid een boost geven. Zwanger worden doe je samen, dus ook jij hebt genoeg om aan te werken. Mocht het na een jaar nog niet gelukt zijn? Neem dan contact op met jullie verloskundige of huisarts.
Natuurlijk is de vruchtbaarheid van de vrouw net zo belangrijk. Hoe geef je deze een boost?

Maak zelf echo’s thuis op de bank met de Babywatcher!

Je kunt gemakkelijk en wanneer je maar wilt naar jouw kindje kijken.

Maak zelf echo’s thuis op de bank met de Babywatcher!

Je kunt gemakkelijk en wanneer je maar wilt naar jouw kindje kijken.